♥ hunnybunnybaby ♥
home sweet home

Saturday, May 14, 2011 @ 11:08 AM | 0 Comment [s]

at last aku alek gak rumah...wah sgt2 seronok...tp bila pai uma,ala bosan la nk alek umt...hahaha...bapak teruk gila perangai...hehehe....aku nk cite sal sukanun 2 tp mcm mls lak sbb bnda dh lps pn kn tp cite gak la..hehe..cmnie,aku an jd sukarelawan kebudayaan n kami dh bkerja sblm final exam lg...pnt 2 jgn ckp la...rasa nk mati pn de...siapkn prop2 utk mlm prasmian 2 n kami bkerja sekuat y mungkin la...bler lg 3hari nk prasmian 2 dgr ura2 yang ckp kami sukarelawan kebudayaan dianaktirikan...mmg btoi pn..bayangkan dlm bilik y hanya layak muat 4org disumbatkn pai 8,10org...pas2 de gak sukarelawan y terpaksa tdo at surau..kejam x???sedangkan sukarelawan sukan sdp je dlm 1bilik 4owg...mcm2 lg keistimewaan y dieowg dpt n kteowg xdpt...bdk2 nie mmg smue bengang gler2 la..smue hasil kerja pnt lelah kteowg lgsg xhargai...ye owg akn ckp ala pgalaman lbh bmakna...ye mmg btoi pgalaman sgalanye..tp kita smue manusia y taw erti pnt..jd please at least hargai la ckt an pnt lelah y kita curahkan...pas2 mlm prasmian 2 ribut nye hanya Allah je taw...terbang mlayang sgalanye...seakan2 mjls 2 xrestui oleh Allah...mana x nye,lgsg xmulakn mjls ngn bacaan doa,pas2 menganiyai student2 n sukarelawan n myb sbb dieowg guna lgu ulik mayang y sbenar...tp aku xrse sbb lgu ulik mayang 2...yela 3hari sukarelawan kebudayaan mrungut2,3hari 2 gak stiap kali raptai mst ribut...tp mlm 2 y plg terok skali n aku xdpt join pai abs sbb ttb lak aku leh jth bgolek pai tseliuh kaki..haish...tb saat pbayaran...isi je nama n hulur je tgn hanya 2keping not merah 2 je...syukur la tp bdk2 laie xpuas aty sbb pihak pgurusan mjanjikan y laie...ish2...nie y plg aku xsuka..hanya taw tabur janji manis je..time sbenar,lupa trus jnji 2...mmg pantang datuk nenek moyang aku nie..agak2 luw kowg dh mmg xleh tunaikan jnji 2 jgn la bg mcm2 jnji at kami...even kteowg kne layan terok pai tahap cmnie,kami diamkn je,tp ttb de lak sukarelawan sukan smlm bising...ya Allah npe la kowg nk bising??kowg taw x kowg dpt byk bnda dr kteowg n byk keistimewaan n elaun kowg pn lebih dr kami...luw ikt pnt,kowg hanya pnt utk 1minggu,tp kami sblm final lg dh dikerahkn mlakukn kje...jd jgn la taw nk mrungut je....luw nk ckp pn,tgk2 la dlu..jgn hanya taw mletakkan ksalahan at bahu org laie kayh...sekian

Labels:



Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!