♥ hunnybunnybaby ♥
Kenapa aku lewat 1tahun pengajian?

Wednesday, August 17, 2011 @ 12:05 AM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum...entry kali nie hanyalah utk mengisi masa lapang aku dikala malam ini.Actually tahap kebosanan aku sudah mencapai limit.Sampaikan idea utk menulis pun stuck.Aduh,mmg masalah yg agak rumit.Nak cerita apa ek??urmmm aku cerita pasal apa aku masuk UMT leh??urmm okeyh gak sbb xd spe2 tau kenapa dan apa sbb aku masuk UMT nie...

Firstly,semua org yg baru nk kenal2 aku mesti tanya soalan maut dkt aku.Antaranya,kenapa aku tgk batch kau semua 19,tp kau 20,tua stahun dr dieorg..kenapa kau masuk U lmbt?kenapa dan mcm2 kenapa...okeyh2,aku akan jwb semua soalan2 yg boleh dikatakan maut utk aku sbb stiap kali korg tanya mmg lidah aku kelu,dlm kepala fikir antara nk cerita atau tak.So,aku pun amek keputusan utk mceritakannya.

Aku nie bukan la budak bijak dan baik mcm org lain.Yes,i admit aku pernah buat silap pada satu ketika dulu.Aku buat silap dgn memberontak dgn cara yg salah.Dulu aku study dkt UiTM Segamat,course Diploma Perakaunan.Time 2 aku bbelah bg kut antara pmintaan dr mama n abah dan pmintaan hati aku.So,aku pn amek keputusan utk puaskan hati parent aku.tapi bila aku jejak je kaki dkt UiTM,aku dh rasa myesal gila.so aku pn amek keputusan plg bodoh sekali dgn sengaja menfailkan diri sdiri dan aku berjaya.aku berjaya utk wt smue 2 hingga mybbkn parent aku frust dgn aku.time 2 baru aku sedar aku dh buat parent aku frust ngn aku lg sekali.haish,mmg bodoh gila la aku nie an..

Dipendekkan cerita,aku pn apply mcm bdk2 lpsn SPM alek just cara apply aku bbeza ckt..biar aku je tau cmner aku apply.Fyi,aku xpnh pn dgr UMT n Diploma Perikanan.Bila dpt surat tawaran bru aku tau wujudnya UMT nie.Time 2 lg sekali bbelah bg sbb dlm diam2 aku apply ASWARA.Aku xnk gtau spe2 sbb aku tau confirm2 mama n abah xbg..so,aku pn lupakan hasrat utk further study dkt aswara dan pilih UMT dan aku xnyesal dan xkn bpatah balik.Biarlah sekali nie aku banggakan mama n abah dan bhenti buat dieorg frust dgn aku lg.

So nie la cite cmner aku lmbt masuk UMT dan aku mls nk cerita pnjg2 sbb kalau cerita xcukup 1entry tkt kne wt smbungan segala bagai..so buat siapa2 yg selalu tnye aku kenapa lwt 1taun pgajian,2jwpn aku okeyh..utk adik2 yg bru further study,jgn wt mcm aku wt sbb bila sekali korg wt 1keputusan,korg dh xleh patah balik :)

Labels:



Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!