♥ hunnybunnybaby ♥
Tips2 putus cinta :)

Friday, August 26, 2011 @ 8:34 AM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum....maybe korg perasan yg aku dah tukar nama aku dari miss lemon kpd miss grape...okeyh,sbb musabab yg paling penting sekali adalah utk aku melupakan semua perkara yg lama antara aku dan dia...kali nie aku nk kongsi something dgn korg..aku nk kongsi mcm mana kita nk lupakan some1 yg kita syg gilak  :


  1. Padam nombor dia,padam semua mesej2 dia dan semua gambar2 dia dkt fon kita.Pastikan tak ada lgsg perkara yg berkaitan pasal dia dkt fon kita sbb fon la perkara yg kita akan selalu usung ke sana sini,so kalau korg xbuang perkara yg berkaitan dgn dia seakan2 korg usung dia la.
  2. Buang semua gambar2 dia atau yg ada muka dia.Kalau boleh korg BAKO je semua gambar2 2.
  3. Fikirkan kenangan2 yg menyakitkan hati,jgn lgsg korg fikir sal kebaikkan dia wlupn kdg2 kena jugak fikir tp better JGN! sbb nie je cara utk korg cpt lupakan dia.
  4. jgn contact lgsg dgn kwn2 dia dh.Sbb bila korg contact kwn2 dia,secara tak langsung korg mcm cuba cari dia balik.yela kang bila tgh lepak dgn kwn2 dia,xpasal2 dia dtg,time 2 la bru air mata berjurai2 keluar lbh2 lg bila dia bwk perampas 2(ops,tlbh suda)
  5. nie paling penting...anggap je yg korg nie TAK ADA JODOH.Redha je dgn apa yg berlaku.Allah dh tentukan siapa jodoh kita,mungkin dia bkn yg terbaik utk diri kita.so terima la dgn seadanya.
  6. yg nie semua org mst akan buat termasuk la aku,jd STALKER...okeyh,korg sbnrnya xyah la jd stalker sbb bler korg stalk fb,blog,twitter or pape je yg berkaitan dgn dia,mesti korg lg susah nk lupakan dia..lebih2 lagi bila korg tgk dia dh ada pengganti yg baru..perkara itu mmg akn buat korg btambah sakit hati dan merana.so jgn sekali-kali stalk fb dia kalau boleh remove dan block dia dr friend korg.2ja cara utk halang dari kita jd stalker.
  7. Enjoy dgn kwn2 dan family.Selalu hang dgn membe.Gunakan masa sbgai sorg single utk have fun dgn kwn2.
  8. Jgn sekali-kali dgr lagu jiwang.lebih2 lg lagu kenangan couple korg.boleh nk dgr tp slps korg btoi2 pulih dr sakit hati dan jiwa merana okeyh :)
  9. dekatkan diri kpd Allah.Selalu solat dan baca Al-Quran.Ni saja cara yg paling tenang dan mujarab.
yes i can :')


aku rasa yg 2 je la kut tips2 yg aku boleh bg sbb aku mmg apply semua nie utk aku tapi myb korg perasan aku masih lagi kekalkan entry2 post yg lalu sal dia..kadang2 kena jgak simpan something sbgai kenangan..btw thanx 2 encik luqman sbb cadangkan buang segala2 kaitan sal dia.dan Alhamdulillah,aku berjaya lupakan dia walaupun masih ada luka di hati..selamat mencuba utk gurls2 dan boys2 yg putus cinta

Labels:



Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!