♥ hunnybunnybaby ♥
Please Improve your system if want people to stay use your bus :)

Monday, September 12, 2011 @ 3:20 AM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum...wuargghhhh lama gila aku rasa aku tak post entry baru. aku rasa kali nie aku nak ubah cara aku tulis la sbb sebelom2 nie aku asyik guna shortform gilak2 an so sekarang aku nak tulis full. huhuhu. bkn maksud aku jadi skema terus just tak nak org yg baca blog aku tak faham dgn ayat2 aku :). sebenarnya bkn aku tak on9 atau apa2 tapi sejak 2 menjak nie aku kekurangan idea utk menulis. arghh mmg stress gila la. setiap kali aku bukak je blog aku yg terchenta nie otak aku terus blur,blank teros kepala aku nie. mmg aku separuh gila gak la(tak pun hoho) sbb tak ada idea nak tulis dan tgk blog aku terus bersawang. aku nak cerita pasal topup dikenakan tax pn blank tak tau nak taip mcm mana. hari ini je aku tiba2 dapat kekuatan utk menulis. kalau tak aku rasa mmg aku biarkan je blog aku nie teros bersawang tanpa apa2 info an. huhuhu. wuarghh lari tajok sudah aku.

anyway,aku sekarang dah habis cuti so dgn hati yg agak kurang rela nie aku pon balik la UMT terchenta. huhu. sebenarnya byk benda aku nak cerita. firstly aku nak cerita pasal peristiwa aku balik UMT. mcm ini ceritanya bermula, mama aku belikan aku tiket Transnasional disebabkan tiket bas SP Bumi dah abs. so aku yg dh mmg tau mcm mana keadaan sistem bas nie,aku buat muka la. tapi aku terpaksa la naik gak an. so semalam kami gerak awl la dari rumah sbb tkt tertinggal bas sbb bas bertolak pukul 8.30mlm dari kangar. so aku pun solat dkt sana dan aku dan family aku tunggu la bas 2,tunggu punya tunggu,aku tgok jam dh pukul8.20mlm,dlm hati aku biar btoi bas xsampai2 lg. xlogik la an. aku pun gtau mama dan mama terus g kaunter tanya rupa2nya bas rosak dan bas rosak dari pukul7mlm lagi. okeyh,mmg bertambah panjang la muncung itik aku nie. aku dah la nak berkejar dgn bas UMT yg tunggu sampai pukul8pagi je. aku pon tunggu sampai pukul9.30mlm dan betul2 buat aku hilang sabar dan aku terus tunjuk muka tak puas hati dpn pakcik kaunter,abah aku jgn ckp la terus g tlg sekali dkt bas 2 (tlg tgk dia repair jela) dan pukul10mlm bru bas kitaorg bergerak. mmg aku geram betul la. dah la tak ucap kata maaf atau apa2 announcement pastu boleh lak marah2 penumpang sbb penumpang lambat naik. mmg mencabar kesabaran aku la. yg bertambah panas jiwa aku,bas 2 dh 2hari tak gerak dan baru pukul7mlm hari bas 2 nk gerak baru dieorg check. tak ker siot nama nya. mmg nak kena bunuh la dieorg nie. serius aku mmg tak akan naik Transnasional dh lps nie. cukup2 la aku dh kena 2kali,first bas rosak tgh jln sbb bas 2 dh sebulan tak bwk. mmg siot la an.

aku bkn apa please la korg cas tiket bas lbh mahal dari syarikat bas lain tapi service hancoss bai hancoossss!!! apa kes??! tak ada duit nak beli bas baru?? even tak beli bas baru pun bas2 yg lama 2 yg mmg dh jd besi buruk 2 tak payah la nak bg jalan bwk penumpang lg. kalau jd apa2 korg ker yg nk tanggung??? so nasihat aku,bos jgn dok relax dgn duit2 2 semua. tak berkat bila kau buat customer kau mcm nie. jgn sbb nila setitik rosak susu sebelangga okeyh. peace from me

Labels:



Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!