♥ hunnybunnybaby ♥
UMT terbakar?? Siapa talam 2muka??? Aku ke Kau?

Tuesday, January 31, 2012 @ 5:25 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum. Semalam, UMT terbakar..... hah! terbakar!!! habis la,mana aku nak study selepas nie.. Okeyh3. Relax,tarik nafas panjang, aku tak habis ckp lg,korang dah menyampuk,apa daaa... Yup! UMT memang terbakar tapi hanya Makmal ENTECH(Makmal Alam Sekitar) saja yg terbakar. And our hero is.... jeng jeng jeng... Of course la budak Diploma! Bangga?? urmm ada gak la *teruk seyh... So,kerugian berita sampaikan Rm50k,tapi kerugian sebenarnya adalah Rm1.2juta. Hah! 1.2juta?? Ko biar betoi babe?? Takkan kut. Errr, 2 aku no komen lah,sbb aku bukan penyiasat rasmi UMT :) Tapi takziah dan bwk2 bersabar utk student2 FYP yg sampel2 diaorg berada dlm makmal tersebut. Insya Allah ada jalan nya. Bawa2 bersabar ye :)

Okeyh,cukup jadi pemberita tak rasmi, sekarang cerita baru..urmmmm, rasa macam tak ada la plak. Mungkin ada kut tapi aku malas nak story sebab aku malas nak ambil port dah pasal benda 2. Biasa la dalam persahabatan mesti ada yg terasa dan mengalah tapi kadang-kadang jangan fikir yang sentiasa mengalah 2 bodoh dan blur dan macam-macam lagi lah. Sebab kadang-kadang yg mengalah dan berlagak jadi bodoh 2lah lagi pandai. Kadang-kadang nak menipu,fikir-fikirlah dulu, nak kutuk belakang,tengok-tengoklah dulu. Terasa? yup, aku sangat terasa dgn sikap korang,tapi aku malas sebab aku bukan budak kecik macam korang. Aku diam ada had,bila sampai 1tahap aku hilang sabar,jangan tanya kenapa dan 1lg,aku bukan patung, bukan orang yg korang nak bila susah,bila senang campak je. Kadang-kadang fikir balik hati orang,jangan hanya nak ikutkan perasaan sendiri. Orang yg ko percaya 2,belum tentu lagi boleh simpan rahsia ko dan jujur dgn ko. Aku tau lah belakang aku macam-macam cerita yg dia buat,tapi aku dah tak ambil kisah sbb aku kenal sgt perangai dia. Talam 2muka,hipokrit dan penipu. Cukup la aku senaraikan 3perangai dia 2 dan tak perlu aku nak dedah2 siapa org sbb 2 bg aku, buat apa nak buka aib org sedangkan diri kita tak pernah sempurna. Sbb aku cuma manusia biasa yg pernah buat silap dan tak berasa diri hebat dan ego dan tak pernah untuk bercakap " Tak lah,aku manusia sempurna, tak pernah buat salah dan bukan salah aku nie". Siapa makan cili dia lah rasa pedas. Rasa tak perlukan aku? Please, don't let me know sebab aku xhairan pon dgn orang talam 2muka mcm 2 :)

Labels:



Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!