♥ hunnybunnybaby ♥
Mayday! Mayday! Jerebu.

Sunday, June 23, 2013 @ 12:49 PM | 0 Comment [s]

Assalamualaikum. Mayday! Mayday! Jerebu makin menganas. Sila ambil langkah berjaga-jaga kalau nak hidup lebih lama lagi.

1. Wahai abam-abam hensem  lagi macho yang merokok tu kalau boleh masa jerebu ni kurangkan la ye, kita tegur sebab kita tayang tangat tat abam titew ni.
2. Banyakkan minum air masak, kalau boleh biar sampai terkencing-kencing.
3. Kurangkan aktiviti luar, jangan la masa jerebu ni la sibuk nak buat majlis lah, tertiba rajin nak exercise lah, gua lempang karang.
4. Kalau boleh tu takyah la tambahkan lagi jerebu dengan pembakaran terbuka. Time-time gini la kau nak putus cinta nak bakar semua barang pakwe/makwe kau bagi. Cakap kat depa tunggu saat bagi habis jerebu baru kita putus.
5. Kalau nak keluar tu pastikan pakai topeng, hat mana awek hat rasa "alaa tak comey la titew klu pakai topeng" gua sarankan lu beli topeng hello kitty hat ada lubang kat mata tu. Beli mask yang dijual dekat farmasi kalau boleh. Jangan nak kedekut sangat boleh? Dalam beg tu biar ada botol air masak dan mask extra.
6. Hat mana rasa dia tu racer ka drifter ka mohon time la kurangkan kelajuan. Jerebu ni jarak penglihatan kita kurang, jadi beringat la sikit no.

Gua rasa ini jela yang dapat gua pesan dekat semua orang. Jaga diri, jaga kesihatan. Ingatlah orang yang tersayang. Chiow





Older Post | Newer Post
 kanak-kanak riang


Bie Syuhada


Assalamualaikum. Tak marah kalau mau salin katanya tapi lebih manis kalau minta kebenaran tuannya :)


GPS

Diary About


Mari-mari

Instagram

The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Bie Syuhada

Best View at GOOGLE CHROME!